dimarts, 4 de desembre del 2018

EMPOPION






EMPOPION

Els romans, per iniciar la conquesta del territori hispànic, van desembarcar a Empúries i, seguidament, van fundar Tàrraco. Escolliu una i només una d’aquestes dues ciutats i feu-ne un plànol tan acurat com sigui possible, amb la indicació del nord geogràfic i dels accidents més importants (mar, riu, etc.). També hi hauran de figurar indicats clarament les construccions i els àmbits públics més importants que hi havia (per exemple: muralles, port, fòrum, temples, amfiteatre, vies d’accés, etc.). A continuació, situeu el moment de la fundació de la ciutat i escriviu una breu història del seu desenvolupament dins del món romà (importància, causes de la seva decadència, etc.

Empúries va ser una antiga colònia grega fundada pels foceus i posteriorment romana ubicada a l´extrem sud del golf de Roses, al nord-est de l´actual municipi de l´Escala, al sud de Sant Martí d´Empúries, que en conserva el nom. S´estén des de l´antiga gola del Fluvià (El Riuet) fins a tocar l´antic braç del Ter que desemboca al nord de la vila de l´Escala, a la platja del Rec del Molí. Empúries va fundar la primera ciutat anomenada Neápolis el any 218 a.C Empúries ha sigut un dels llocs mes importants per els romans i un dels llocs més turistic arreu del món.

Resultado de imagen de AMPURIAS ROMANA
Resultado de imagen de AMPURIAS ROMANAResultado de imagen de planol empuries
Resultado de imagen de edificios importantes ampuriasResultado de imagen de edificios importantes ampurias

Resultado de imagen de planol empuries riusResultado de imagen de planol empuries marResultado de imagen de edificios importantes ampurias

Los romanos, para iniciar la conquista del territorio hispánico, desembarcaron en Empúries y, seguidamente, fundaron Tarraco. Haga y sólo una de estas dos ciudades y haced un plano tan cuidadoso como sea posible, con la indicación del norte geográfico y de los accidentes más importantes (mar, río, etc.). También deberán figurar indicados claramente las construcciones y los ámbitos públicos más importantes que había (por ejemplo: murallas, puerto, foro, templos, anfiteatro, vías de acceso, etc.). A continuación, coloque el momento de la fundación de la ciudad y escriba una breve historia de su desarrollo dentro del mundo romano (importancia, causas de su decadencia, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada