dilluns, 8 d’octubre del 2018

SÓCRATES

Sócrates:










Sòcrates va ser un filòsof clàssic grec, que va néixer a Atenes (Grècia), el segle V a.C, va ser considerat com un dels més grans, tant de la filosofia occidental com de la universal. Va ser mestre de Plató, qui va tenir a Aristòtil com a deixeble, sent aquests tres els representants fonamentals de la filosofia de l'Antiga Grècia. Sòcrates de jove o mes ben anomenat de petit va ser un nen molt llest i molt capaç d'aprendre llengües i conceptes molt difícils. Però era un nen que ràpidament entenia les coses una cosa no molt normal d'un nen. Sòcrates ja que és un filòsof molt important i molt conegut en el món ell mai no va escriure un llibre ni res semblant ja que ell raonava oralment i donava les seves respostes oralment. Als seus deixebles o a la gent. Els pares de Sòcrates, el seu pare va ser un escultor molt important en aquest segle, en canvi la seva mare era una llevadora. Polítics molt importants com Ghandi i Martin Luther King van seguir els models que deia Sòcrates ja que van veure que tenia tota la raó del mon.


Activitats.


1. Feu una redacció entre 150 i 200 paraules sobre la figura de Sòcrates en que respongueu a les questions seguents.


- On i quan va morir. Sòcrates va néixer el 469 a.C a Atenes Grecia i va morir el 15 de febrer al any 399 a.C als 69 o els 70 anys.



2. - Com va morir i per que. Sòcrates va morir a causa de verí, un verí anomenat cicuta que era mortal. I va ser una mort forçada.

Sòcrates es veu que el van condemnar a mort ja simplement per introduir deus nous en la ciutat, corrompre els joves es a dir dir-los el que pensava ell i els hi deia que ell era el que sabia i que no fes cas als seus pares... I finalment per un motiu que va ser per no creure en els deus grecs. Així que el van condemnar a mort.



3-  Esmenteu una frase atribuida a Sòcrates. Una de les grans frases de Sòcrates i les mes importants son com la frase de.

Jo sol se que no se res

El major de tots els grans misteris es el home.


4- Per què va ser un personatge important de la cultura grega en el seu temps.

Sòcrates va ser un personatge important en la cultura grega ja que va ser el primer filòsof que el van considerar el gran savi i per que va ser el gran professor o mes ben dit el mestre de gairabé tots els filòsofs importants del segle V a.C.


- Quines aportacions hi va fer

Doncs una de les mes importants va ser el diàleg, el discurs i la argumentació.
Una mirada objectiva sobre les concepcions socials
La aplicació de la Mayèutica...



- Per què actualment continua sent un personatge destacat de la cultura grega.

Continua sent un personatge important ja que les preguntes que és feia abans en el seu segle encara avui en dia es continuen fent i per que les seves frases encara avui en dia es fan servir i tenen tota la raó de mon.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada